Hvad er Hizmets holdninger til politisk Islam?

Fethullah Gülen har flere gange udtalt, at hvis man anser Islam, som en politisk ideologi, er det at reducere og simplificere de principper, som hersker inden for Islam. Gülen argumenterer for, at Islam ikke præsenterer en bestemt politisk styreform igennem sine kilder (Gülen 2005). Dette viser sig ved, at politik ikke er anset, som en vital del af Islam, men som en sekundær del, hvor de vers der beskriver menneske-menneske og sociale relationer, kan fortolkes efter den tid og de omstændigheder, der hersker. Gülen understreger at de centrale principper i Islam, såsom tro (iman), hengivelse (islam), fromme handlinger (ihsan) og guddommelig moral er uforanderlige, men at måden hvorpå disse viser sig igennem politik, kan fortolkes på forskellige måder (Gülen 2005).

Henvisninger:

An Interview with Gülen by Zeki Toprak & Ali Ünal. In The Muslim World Special Issue, 95(3), 447–67, 2005: 456.

An Interview with Gülen by Zeki Toprak & Ali Ünal. In The Muslim World Special Issue, 95(3), 447–67, 2005: 454.

Posted in FAQ