Mellemreligiøse og Tværkulturelle Aktiviteter

Siden da har han koncentreret sin indsats på at etablere en dialog mellem grupper, der repræsenterer forskellige ideologier, kulturer, religioner og nationer. Han deltager i møder og konferencer, der er beregnet på at forberede menneskeheden på fødselen af tolerancens og forståelsens århundrede, der vil føre til samarbejde mellem civilisationerne og styrke båndene mellem alle mennesker. Han holder fast i, at mennesker, uanset nationale eller politiske grænser, har langt mere til fælles, end de er klar over.

På denne baggrund anser Gülen det for både anstrengelserne værd og nødvendigt at oprette en oprigtig dialog for at forøge den gensidige forståelse. Med dette formål hjalp han til med at oprette Tyrkiets Forening for Journalister og Forfattere, hvis aktiviteter for at fremme dialog og tolerance i hele samfundet er blevet budt varmt velkommen af mennesker fra næsten alle samfundslag.

Gülen har det samme mål i tankerne, når han besøger og modtager besøg af ledende tyrkiske skikkelser og andre, såsom Vatikanets ambassadør i Tyrkiet, patriarken for det tyrkiskortodokse folk,patriarken for det tyrkiskarmenske samfund, overrabbineren for det tyrkiskjødiske samfund samt mange journalister, skribenter, TV- og filmstjerner og intellektuelle.

Han har mødt pave Johannes den II i Vatikanet; afdøde John O´Connor, New Yorks ærkebiskop; Dale F. Eickelman, professor i antropologi og menneskelige relationer; professor Sidney Griffith fra den Amerikanskkatolske Kirke; Leon Levy, tidligere præsident for Antibagvaskelses Sammenslutningen og mange andre førende repræsentanter for andre religioner.

 

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Instagram