Om Os

Hvad er Hizmet Bevægelsen?

Hizmet bevægelsen er en international civil bevægelse forankret i de spirituelle og humanistiske traditioner i Islam samt inspireret af den tyrkiske tænker og forfatter Fethullah Gülen.

Hizmet betyder ”at tjene” på tyrkisk, og bevægelsen er blevet tilkaldt dette grundet sit filantropiske princip om: ” at tjene Gud, sker ved at tjene mennesket”. Hizmet er er en ikke-politisk, kulturel og dannende NGO, der advokere idealer som menneskerettigheder, ligestilling, demokrati og social harmoni via interkulturel- og religiøs dialog.

Hizmet’s organisatoriske struktur er decentraliseret og uformel, bestående af et sæt af mange, løst organiseret netværk af mennesker. I Danmark er medlemmerne i overvejende grad af tyrkisk/kurdisk herkomst på grund af den tyrkisk-kurdiske diaspora.

 

Om Os

Denne hjemmeside er etableret af en gruppe akademikere og universitetsstuderende, til at formidle og analysere relevante dimensioner af Hizmet med perspektivering til en dansk kontekst.

Gruppen tilsigter at give et system af udsagn baseret på tekster, der vil være indsamlet på systematisk vis, med henblik på kritisk at præsentere Hizmet og Fethullah Gülen. Hjemmesiden indeholder redegørelser og evalueringer af bøger og artikler forfattet af Fethullah Gülen, forskere, intellektuelle og meningsdannere fra Danmark og udland.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Instagram